Kuchnia

TRUFLE

Trufle z masłem orzechowym

Na około 12-15 kuleczek
100g kremowego serka (może być też twaróg sernikowy, ja użyłam serka Twój Smak)
50g masła orzechowego (użyłam domowego)
garść posiekanych orzeszków ziemnych solonych
40g miękkiego masła
2 łyżki cukru pudru
4 łyżki kakao

Serek, masło, masło orzechowe i cukier puder umieścić w miseczce i mieszając dokładnie połączyć ze sobą. (spróbować, że masa jest wystarczająco słodka) Dodać posiekane orzeszki ziemne. Masę wstawić do lodówki na ok. 1-1,5 godziny by lekko stwardniała. Po tym czasie wyjąć i uformować w dłoniach kuleczki (małe lub duże, wedle uznania), ułożyć je na talerzu i ponownie wstawić do lodówki do stwardnienia. Gotowe trufle wyjąć z lodówki i obtoczyć w kakao.
Przechowywać w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation