Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kurczak w cieście

Składniki:

2 piersi z kurczaka,
40 g mąki,
1 jajko,
odrobina mleka,
ostra papryka lub chilli,
słodka papryka,
sól,
pieprz,



Wykonanie:

Kurczaka oczyszczam i kroję w paski. Następnie przygotowuję ciasto. Do miski wsypuję mąkę, wbijam jajko, przyprawiam i roztrzepuję. Gdy ciasto jest zbyt gęste dolewam odrobinę mleka. Trzeba jednak pamiętać, że ciasto musi być gęste, żeby nie spłynęło z kurczaka w trakcie pieczenia. Do ciasta wrzucam wszystkie kawałki kurczaka i dokładnie oblepiam je ciastem. Ostawiam do lodówki na pół godziny. Wyjmuję i opiekam na patelni na małej ilości oleju ze wszystkich stron. Najlepiej smakuje z frytkami przygotowanymi wg tego przepisu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation