Kuchnia

jedzenie

Krewetki z grilla - przepis -Przepis

Tego potrzebujesz:

1 kg oczyszczonych dużych krewetek

Marynata:
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
szklanka oliwy
łyżka posiekanego oregano
4 łyżki soku z cytryny
posiekany ząbek czosnku
sól, pieprz
pieprz kajeński
łyżka koncentratu pomidorowego

Na marynatę wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Krewetki ułożyć w szklanej misce, zalać marynatą i odstawić w temperaturze pokojowej minimum na 2 godziny. W trakcie marynowania kilkakrotnie mieszać.
Krewetki nabijać na szpadki lub patyczki do szaszłyków (wcześniej namoczyć je w wodzie – potrawa będzie z nich łatwiej schodzić i nie wyschnie). Układać na rozgrzanym ruszcie, grillować przez 2–3 minuty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation