Kuchnia

Ciasteczka

"makagigi i 55 piernikow": vanilkové rohlíčky

Komentarze

Ana Bela 8 lat temu
Najlepiej od razu zrobić z podwójnej porcji,bo są po prostu pyszne!
Laskę wanilii najlepiej posiekać drobniutko,bo ścieranie na tarce to mordęga.
Dodatek skórki z cytryny jest nieodzowny-wspaniale bilansuje smak.
Po uformowaniu ciasta w wałek możliwie jednej grubości-schłodzić,a potem pokroić w plastry o gr.1 cm,każdy z nich ponownie na pół i z takiej porcji formować rolując wałeczek,po zagięciu do środka otrzymamy rogalik.
Trzymać w szklanym słoju lub puszce,bo inaczej złapią wilgoć z powietrza i stracą ten subtelny smak.
Pieczenie w naszym piekarniku na drugim poziomie od góry,na dwie grzałki,temp, 175st.C
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation