Inne

Po góralsku...

Zupa góralska


Składniki:
200 g serka topionego ementaler
1-1,5 litra bulionu drobiowego
1 marchew
1 duży ziemniak
1 duża cebula
50 ml śmietany 18%
szczypiorek
papryka słodka
pieprz
sól


Przygotowanie:
Marchewkę,ziemniaka i cebulę obieramy.Marchew kroimy w plasterki,cebulę i ziemniaka w kostkę.Warzywa dodajemy do gotującego się bulionu.Dodajemy serki topione.Kupując serki zwróćmy uwagę,aby były to naturalne serki topione,a nie produkt seropodobny.Wszystko gotujemy do momentu,aż warzywa będą miękkie.Doprawiamy do smaku przyprawami i śmietaną.Ja śmietanę pominęłam.Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.Podajemy z grzankami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation