Kuchnia

PYSZNOŚCI

Anyżkowo

Pasztet jajeczny

Składniki :

8 jajek ugotowanych na twardo,
2 jajka surowe,
1/2 szklanki gęstej śmietany,
100g startego żółtego sera,
sól,
pieprz,
papryka czerwona,
200g pieczarek,
1 duża cebula,
1 łyżka masła.

Przygotowanie :

Pieczarki zetrzyj na talce o grubych oczkach. Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i posmaż pieczarki i cebulę.

Jajka pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do blendera i zmiksuj. Dodaj wcześniej podsmażone pieczarki z cebulą, surowe jajka i przyprawy. Wlej śmietanę i wsyp żółty ser. Delikatnie połącz składniki. Masę przełóż do formy i piecz przez 35-40 minut w temperaturze 190 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation