Inne

kulinarnie-klopsiki,kotleciki,roladki,krokiety

Moje Walijskie Pichcenie ... : Z UDZIAŁEM MIĘSA MIELONEGO
Składniki:

drobiowe mięso z rosołu (albo od innej zupy)
2 jajka
1 cebula
łyżka musztardy
sól, pieprz
przyprawa do kurczaka
koperek
oliwa do smażenia
masło sklarowane
bułka tarta





Wykonanie:

Mięso obieramy, usuwając kości, chrząstki i skórę. Cebule kroimy na kilka części. W maszynce do mięsa (lub melakserze) mielimy ugotowane mięso wraz z cebulą. Dodajemy jajka, bułkę tartą, przyprawy: sól, pieprz, koperek, musztardę, trochę przyprawy do kurczaka. Gotowane mięso jest bardzo delikatne w smaku, więc musimy je dość mocno przyprawić. Zwilżonymi dłońmi formujemy małe klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu na każdym klopsiku układamy wiórek sklarowanego masła, przykrywamy patelnię pokrywką i czekamy, aż masełko wsiąknie w klopsy wzbogacając ich smak. U mnie z purre ziemniaczanym z szynką i marchewką (przepis TUTAJ), ogórkiem i czerwoną zasmażaną kapustą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation