Kuchnia

Przepisy

Udka pieczone z ziemniakami

udko z kurczaka -
ziemniak -
cebula zwyczajna -
sól
pieprz czarny, mielony
kminek mielony
olej słonecznikowy - 2 łyżki stołowe

Mięso starannie umyć, każde udko przeciąć w stawie. Ziemniaki i cebulę obrać. Ziemniaki pokroić w plastry, cebulę na półksiężyce.
Wlać olej do naczynia do zapiekania, nałożyć ziemniaki, posypać zmielonym kminkiem, solą i lekko wymieszać ręką
Nałożyć cebulę
Włożyć udka posmarowane po obu stronach solą i pieprzem
Przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 C przez 60 minut. Zdjąć folię, podwyższyć temperaturę do maksimum i podpiec na ładny rumiany kolor.
Pyszność gotowa!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation