Kuchnia

mięsa

Filet z kurczaka z sosem maślanym

Składniki:
przyprawa ZIARENKA SMAKU drobiowe WINIARY - szczypta
filet z kurczaka - 4 sztuki
oliwa z oliwek - 4 łyżki stołowe płaskie
Sos maślany:
masło - 150 g
żółtko - 3 sztuki
musztarda - 0,5 łyżeczki
sok z cytryny - 1 łyżeczka
pieprz

Filety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, skrop oliwą i umieść na 2 godziny w lodówce.
Smaż na rozgrzanej patelni po 7 minut z każdej strony.
Gotowe filety pokrój w ukośne plastry.
sos maślany:
Żółtka ubij z musztardą i sokiem z cytryny na pianę.
Rozpuść masło i połącz je delikatnie z pianą, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Mięso podawaj z kluskami kładzionymi, polane sosem maślanym.

http://www.winiary.pl/przepis.aspx/8305/filet-z-kurczaka-z-sosem-maslanym
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation