Kuchnia

fajne żarełko

Sernik z nutelli na zimno
Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm (lub dwie małe niskie tortownice 12 cm)

- 500 g zmielonego twarogu

- 400 g nutelli

- 1/4 szklanki cukru pudru (lub poprostu do smaku)

- 150 g herbatników

- 50 g masła

- dwie garści dowolnych, posiekanych orzechów do ozdoby

Herbatniki blendujemy na piasek i łączymy z rozpuszczonym wcześniej masłem. Foremki wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą i przekładamy do nich masę ciasteczkową. Ugniatamy ją dnem szklanki. Foremki wkładamy do lodówki. Twaróg łączymy z nutellą i cukrem pudrem i delikatnie bardzo krótko miksujemy lub poprostu mieszamy łyżką. Masę przekładamy na spód ciasteczkowy, przyozdabiamy orzechami i wkładamy do lodówki na kilka godzin (tak by masa dobrze stężała).

Z tortownicy wyszło mi 10 porcji. Jedna to 425 kcal.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation