Kuchnia

GOTOWANIE

Składniki:
85g płatków owsianych górskich (nie błyskawicznych)
85g wiórków kokosowych
100g mąki pszennej
60g cukru pudru
80g rozpuszczonego masła
1 łyżka golden syrupu (Ja użyłam syrop klonowy. Można też zastąpić płynnym miodem)
1 płaska łyżeczka sody + 2 łyżki wrzącej wody

Masło rozpuszczamy na bardzo małym ogniu (nie gotujemy). Dodajemy syrop i mieszamy. Kiedy całość się rozpuści i połączy, zdejmujemy z ognia. Sodę łączymy z dwoma łyżkami wrzątku, mieszamy (powstanie piana) i dodajemy do roztopionego masła. Odstawiamy.
Płatki łączymy z mąką, kokosem, cukrem i .masą. Dokładnie mieszamy i przy pomocy łyżki formujemy "pulpeciki". Lekko dociskamy ręką i układamy na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.8-10min w 180 C. Studzimy na kratce. Początkowo są bardzo miękkie, ale szybko twardnieją.
http://kulinarna-fuzja.blogspot.com/2013/04/anzacowe-ciasteczka.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation