Kuchnia

kuchnia

Sernik ze stewią I
Składniki na spód:
– 35 dag mąki
– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 2 jajka
– 1/4 łyżeczki stewii
– 5 dag masła
– 4 łyżki jogurtu
Składniki na masę serową:
– 70 dag twarogu (chudego)
– 3 jajka
– łyżeczka stewii
– łyżeczka proszku do pieczenia
– budyń (bez cukru)
– aromat
Przygotowanie: najpierw zagniatamy ciasto i wkładamy jego mniejszą część do zamrażalnika. Resztę należy rozwałkować, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia oraz wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC. Żeby zrobić masę serową ucieramy ser z żółtkami, stewią, budyniem, proszkiem do pieczenia i aromatem. Osobno ubijamy białka i wszystko delikatnie mieszamy. Wykładamy masę serową na ciasto, a następnie ścieramy na górę zamrożone ciasto. Sernik powinien piec się około 35 minut w temperaturze 180oC.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation