Kuchnia

kuchnia

Kurczak w chińskiej panierce z sosem słodko-kwaśnym

Składniki:

SOS:

2 czerwone cebule
2 ząbki czosnku
papryka żółta
papryka czerwona
papryczka chili
6-7 plastrów ananasa z puszki
3/4 szklanki soku z ananasa z puszki
marchewka
200 g passaty pomidorowej
150 g pędów bambusa
ocet winny
kieliszek miodu
ziele angielskie
pieprz, sól
natka pietruszki
olej


PANIERKA:

1/4 szklanki mąki pszennej
4 łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki wody
1/2 łyżeczki soli
1 jajko
1 białko
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
pierś z kurczaka


http://iziorka.blogspot.com/2013/01/kurczak-w-chinskiej-panierce-z-sosem.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation