Kuchnia

Obiadki

4 plastry schabu
1 jajko
bułka tarta
sól
pieprz
olej do smażenia
4 plastry sera żółtego
40 dag pieczarek




SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1
Plastry schabu rozbić za pomocą tłuczka. Posypać solą i pieprzem. Zanurzać każdego kotleta w roztrzepanym jajku, nastepnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na jasnozłoty kolor.
2
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, przesmażyć na łyżce oliwy.
Na każdy schab wyłożyć po 1-2 łyżki smażonych pieczarek. Przykryć plastrem sera.
3
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180* C lub na patelni pod przykryciem.
Podawać z ketchupem lub ulubionym sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation