Kuchnia

*wyżerka

Na 6 porcji

6 małych suszonych pomidorków z oliwy - drobno pokroić
oliwa w której były pomidory
6 łyżeczek kapar
6 jajek
2-3 dymki tyko zielona część - pokroić wedle uznania
6 kromek pieczywa tostowego
ostra papryka (przyprawa)

Kromki pieczywa okroić ze skórki i spłaszczyć przy pomocy wałka. Foremki na muffiny wysmarować oliwą, ułożyć w nich kromki pieczywa i wysmarować oliwą. W tak przygotowanych spodach ułożyć po jednym suszonym pomidorze i jednej łyżeczce kapar. Wbić po jednym jajku, tak by nie uszkodzić żółtka. Górę posypać dymką, oprószyć papryką. Piec 18-20 minut w 180°C (z termoobieg 160°C ) we wcześniej nagrzanym piekarniku. Proste w wykonaniu, a jakże efektowne danie. Niesamowite na ciepło, równie doskonałe na zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation