Kuchnia

рецепти

Bajeczna Kuchnia: Ciasto Kinder Country
Składniki:
350 ml. śmietany 30%
500 gram serka mascarpone
200 gram białej czekolady
100 gram mlecznej czekolady
100 gram gorzkiej czekolady
80 gram pszenicy ekspandowanej Lestello
Duże opakowanie herbatników
2 śmietan-fixy
Tortownica 24 cm.
Sposób przygotowania:
Dno tortownicy wykładamy herbatnikami, białe czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostudzenia. Do miski wlewamy 250 ml. schłodzonej śmietany, ubijamy na sztywno. Ucierając dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz śmietan fiksy, na końcu wlewamy roztopione czekolady i delikatnie miksujemy. Do masy wsypujemy 3/4 pszenicy eksponowanej, resztę zostawiamy do posypania wierzchu, łyżką całość mieszamy i przekładamy do tortownicy wyłożonej herbatnikami. Masę wyrównujemy łyżką i układamy kolejną warstwę herbatników.
Czekoladę mleczną i gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej, pozostawiamy do ostudzenia. Pozostałą śmietanę przelewamy do miski, ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz rozpuszczone czekolady, delikatnie miksujemy. Masę wykładamy na herbatniki, wyrównujemy i posypujemy pozostałą pszenicą eksponowaną. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki, kroimy mocno schłodzone.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation