Kuchnia

Kuhinja

Składniki Na Farsz:

400 g ugotowanego mięsa drobiowego (polecam te bardziej mokre lub 50:50 - suche i mokre)
300 g boczku wędzonego surowego lub wędzonego parzonego
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
2 jajka




Składniki Na Kluski:

1 kg obranych ziemniaków
400-415 g mąki ziemniaczanej
1 jajko
mleko




Składniki Dodatkowe:

2 duże cebule
2 średnie laski kiełbasy
tłuszcz




Przygotowanie Farszu:

Boczek pokroić w kostkę.
Smażyć na patelni, aż mięso uzyska różowo-białą barwę.
Cebulę pokroić w kostkę.
Posiekać czosnek.
Dodać wszystko na patelnię.
Smażyć do miękkości i zeszklenia cebuli.
Ugotowane mięso podzielić na mniejsze kawałki.
Dodać do boczku z cebulą.
Zmielić w maszynce do mięsa/poszatkować przez kilka sekund w malakserze/drobno posiekać.
Wbić jajko.
Wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać.

http://dariaanna.blogspot.co.at/2011/11/kluski-z-miesem.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation