Kuchnia

Przepisy

Keczup z cukinii

Składniki

-1,5 kg cukini
-0,5 kg cebuli
-sól
-0,5 kg cukru
-1 łyżeczka papryki słodkiej
-1 płaska łyżeczka papryki ostrej
-2 koncentraty pomidorowe (PUDLISZKI są najlepsze do tego)
-1 szklanka octu 6% lub 1/2 szkl octu 10%
Sposób przygotowania przepisu:

Keczup z cukinii

1. Cukienie i cebule obrać, zetrzeć na tarku o grubych oczkach lub sszatkować.
Cukinie i cebule zasolić garścią soli i zostawić na 6 godz.
2. Po 6 godz dodać 0,5 kg cukru i gotować 20 min, mieszając by się nie przypaliło.
3. Po 20 min dodać słodką, ostrą paprykę, pieprz, koncentraty i ocet.
Całość gotować 10 min, po tym czasie wziąć blender i wszystko zblendować na jednolitą masę.
4. Gorące nalewać do słoików, postawić do góry dnem.
Nie trzeba zagotowywać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation