Kuchnia

DOBRE DESERY

jednoporcjowe ciasto - zdrowe, a czekoladowe.



/1 porcja/
- 1/2 szklanki mąki orkiszowej graham Badapak
- 20g naturalnego kakao
- 1,5 łyżki miodu
- 1 jajko
- 150g cukinii
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
- opcjonalnie: kilka kostek startej gorzkiej czekolady

W jednej misce mieszamy jajko, miód, sól i jogurt naturalny. W drugim naczyniu dokładnie mieszamy mąkę, kakao, sodę i cynamon. Następnie dodajemy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy do ich całkowitego połączenia się. Dodajemy startą, odsączoną z wody cukinię, czekoladę i ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do żaroodpornego, natłuszczonego naczynia lub do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy je do nagrzanego do 175*C piekarnika i pieczemy około 30-40 minut do suchego patyczka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation