Kuchnia

Smakowitości

czeko kremem z ciecierzycy

Składniki na krem:

30 dag ciecierzycy (może być z puszki)
6 łyżek niskotłuszczowego, dobrego kakao
4 łyżki masła orzechowego (najlepiej domowego)
6 łyżek ksylitolu+ 1 łyżeczka stewii
mleko chude

Ciecierzycę namaczamy na noc. Uwaga, jej objętość się zwiększy, więc namoczcie ją w większym naczyniu. Następnego dnia zalewę odlewamy i gotujemy ciecierzycę około 1-2 godzin aż będzie miękka, przynajmniej raz zmieniając wodę. Jeżeli użyjecie ciecierzycy z puszki wystarczy ją wypłukać pod bieżącą wodą. Miksujemy ciecierzycę ze wszystkimi składnikami na gładką masę dolewając w trakcie mleka do pożądanej konsystencji. Mi wyszło 2,5 słoiczka :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation