Kuchnia

Naleśniki, gofry, omlety, racuchy, placuszki...

Naleśniki z mięsem przepis
1 sztuka Cebula
1 szczypta Oregano suszone
1 szczypta Pieprz czarny
1 szczypta Sól
3 ząbek Czosnek
100 gram Ser podlaski
200 gram Przecier pomidorowy
250 gram Mięso mielone wieprzowe
250 gram Pieczarki

Kroimy pieczarki, cebulę, wyciskamy czosnek. Solimy mięso mielone, dodajemy pieprz, czosnek i cebulę. Całość podsmażamy na patelni, dodajemy pieczarki i dusimy.

Gdy mięso będzie gotowe a pieczarki zrobią się miękkie, dodajemy przecier pomidorowy i oregano. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy na małym ogniu, aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i jeśli zaistnieje taka potrzeba, dodajemy sól i świeżo zmielony pieprz.

Przygotowujemy naleśniki według przepisu Ciasto na naleśniki

Gotowy farsz zawijamy w naleśniki. Każdy posypujemy tartym żółtym serem.

Gotowe naleśniki wkładamy do piekarnika, aby stopic ser.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation