Kuchnia

jedzenie

OMLET OWSIANO - BANANOWY

2 jajka (a w zasadzie jedno całe jajo i jedno białko. Dla panów polecam 3 całe jaja i 2 białka),
- ok. 50 g płatków owsianych (lub jaglanych) plus 1 łyżeczkę otrębów owsianych,
- pół banana,
- łyżkę cynamonu,
- łyżkę masła orzechowego.

Mieszamy ze sobą jajka i płatki owsiane (uwaga: nie kupujcie płatkow błyskawicznych. Polecam górskie), następnie dodajemy plastry cienko pokrojonego banana oraz dosypujemy cynamon. W międzyczasie na patelnię wlewamy małą łyżeczkę oleju kokosowego. Masę wlewamy na patelnię zostawiamy na około 3 minuty, przękręcamy na drugą stronę na około 1 minutę i omlet gotowy. Polecamy go w wersji z masłem orzechowym. W następnym wpisie damy wam nasz własny przepis na zdrowe, domowe masło orzechowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation