Kuchnia

Keto diet

TOSTOWY CHLEBEK KOKOSOWY (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu i laktozy) - OLA LA LCHF
Składniki na 4 trójkąciki tostowe:

25 g mąki kokosowej
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
sól himalajska do smaku
1,5 łyżeczki ziół prowansalskich, oregano, bazylii
opcjonalnie czosnek
5 g masła klarowanego, smalcu lub oleju koksowego do wysmarowania tostera
Rozgrzać toster.

W tym czasie wszystkie składniki poza tłuszczem dokładnie wymieszać. Konsystencja powinna być niezbyt gęsta, lekko lejąca. Trzeba kombinować z ilością mąki bo różne mąki maja inne makro, inaczej chłoną płyny. Jeśli dacie jej zbyt dużo i będzie zbyt gęste ciasto to tosty wyjdą zbite, ciężkie i suche.

Płytki tostera wysmarować tłuszczem a następnie wylać równomiernie ciasto, zamknąć opiekać i zapiekać do zrumienienia. Czas zależy od mocy tostera oraz tego jak mocno zrumienione tosty lubicie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation