Wnętrza

fajny pomysł

TECZOWE CUPCAKES.

Na 12 sztuk:
250 g mąki (1 1/2 szklanki)

szklanka cukru
2 opakowania cukru wanilinowego lub łyżka ekstraktu waniliowego
łyżeczka proszku do pieczenia
szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
2 jajka
+
śmietanka kremówka lub dowolny krem na cupcake’i, np twarożkowy
żelki tęcze (Zozole)



Szybko robimy muffinki: jajka roztrzepujemy z mlekiem i olejem. Pozostałe składniki mieszamy. Zawartość obu misek łączymy i krótko mieszamy. Nakładamy ciasto do papilotek i pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Studzimy.

Kremówkę lub krem wystarczy zabarwić i pokryć niebieską warstwą muffinki. Łyżeczką uformować chmurki. I wcisnąć żelki. Wcześniej można zrobić nacięcia, żeby lepiej się trzymały.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation