Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Naleśniki z serem i kaszą gryczaną -
Składniki

CIASTO
1,5 szkl mąki
1 szkl mleka
2 jajka
sól
olej-1 łyżka
FARSZ
kasza gryczana biała-0,5 szkl
ser biały -1 kost
cebula -1 szt
olej
jajko -1 szt
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia

Szyba i prosta wersja naleśników w zupełnie innym smaku
Etapy przygotowania

CIASTO:
Do miski wsypać mąkę,wlać mleko,wybić jajka,dodać olej i szczyptę soli. Mikserem dobrze wymieszać wszystkie składniki. Na rozgrzaną patelnię wlewać porcję ciasta naleśnikowego,smażyć cienkie naleśniki na złoty kolor.
FARSZ
Cebulę obrać,drobno posiekać,przesmażyć na złoty kolor na tłuszczu. Ser zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do garnka wlać 1,5 szkl wody,dodać sól,zagotować. Wsypać kaszę do gotującej się wody,ugotować na sypko,ostudzić. Kaszę gryczaną wymieszać z serem,cebulą i jajkiem. Doprawić farsz do smaku solą i pieprzem. Smarować farszem naleśniki,zwijać w rulon,podsmażyć naleśniki na patelni. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation