Kuchnia

Od kuchni: PastAmore !

Makaron z smażoną dynią, kurczakiem i curry


dynia - 500 gramów
ząbki czosnku - 2 sztuki
makaron penne rigate - 500 gramów
śmietana słodka - 0.5 szklanki
pierś z kurczaka - 200 gramów
curry w proszku - 1 łyżka
Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
natka pietruszki - 0.5 pęczka
cebula - 1 sztuka
oliwa - 4 łyżki


Dynię obierz z skórki i pozbądź się pestek. Następnie pokrój w kostkę. Podobnie pokrój kurczaka.
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Powinien być al dente.
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek i cebulę. Jak się zrumienią dodaj mięso.
Po chwili smażenia dodaj dynię oraz curry. Całość smaż kilka minut aby przyprawa nabrała aromatu.
Wlej na patelnię śmietankę oraz szklankę wody. Dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.
Teraz dodaj do sosu odcedzony makaron. Wszystko gotuj kilka minut i podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation