Kuchnia

Dania mięsne i warzywne

Młode ziemniaki smażone z warzywami

Składniki:
5 młodych ugotowanych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia)
7 średnich pieczarek
1 cebula
1 cukinia
1 mała czerwona papryka
1 mała żółta papryka
łyżeczka tymianku
sól, pieprz
natka pietruszki
olej do smażenia
Rozgrzać olej na patelni. Wrzucić pokrojoną cebulę, chwilę przesmażyć następnie dodać pokrojone pieczarki. Dusić ok. 10 min. Dodać cukinię i paprykę, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dusić aż warzywa będą miękkie ale nie rozciapane.

Na drugiej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone na plasterki lub w ósemki ziemniaki. Przysmażyć na rumiano. Dodać do usmażonych warzyw, dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku. Podawać posypane natką pietruszki.

http://eksplozjasmaku.blox
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation