Kuchnia

Wypieki... na słono

Świąteczny chlebek ze śliwkami i orzechami -
360 ml mleka
2 duże łyżki oleju
2 małe łyżeczki soli
1 duża łyżka cukru
1.5 szklanki mąki białej pszennej
0.5 szklanki otrąb owsianych
0.3 szklanki siemienia lnianego
0.5 szklanki orzechów włoskich posiekanych
1 szklanka śliwek suszonych
15 g drożdży zwykłych
ŚWIĄTECZNY CHLEBEK ZE ŚLIWKAMI I ORZECHAMI - sposób przygotowania:
Wszystkie składniki chleba umieszczamy w wypiekaczu do chleba, najpierw płynne, a następnie sypkie, na końcu wsypujemy dodatki oprócz śliwek. Śliwki dodajemy po usłyszeniu sygnału wypiekacza informującego o możliwości wrzucenia dodatków.
Wypiekacz włączamy, nastawiamy program 3 (chleb pełnoziarnisty), wagę 1000g, stopień zarumienienia skórki według uznania i włączamy maszynę.
Po około 3,5 godziny oczekiwania wyjmujemy z wypiekacza gotowy i pachnący chleb.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation