Kuchnia

Gotowanie

Naleśniki - sakiewki z kurkami -

2 jajka
szklanka mleka
pół szklanki wody
szklanka mąki
łyżeczka suszonego oregano lub tymianku
700 g kurek
średniej wielkości cebula
łyżka posiekanej natki
5 łyżek startego żółtego sera
łyżka oleju
łyżka masła
sól
pieprz

Przygotowanie:

Jajka rozbić, wymieszać z mlekiem i wodą,następnie dodać mąkę, suszone zioła i odrobinę soli,zmiksować i odstawić na 20 minut.Kurki oczyścić, większe pokroić, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać masło a na nim zeszklić cebulę, dodać kurki i smażyć 10 minut. Przyprawić natką, solą i pieprzem.

Na rozgrzanej, natłuszczonej olejem patelni usmażyć naleśniki. Na każdy nałożyć grzyby, i uformować sakiewki, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać tartym serem i zapiec w piekarniku (190 st. C).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation