Kuchnia

KUCHNIA

" Delikatne ciasto waniliowe z budyniem czekoladowym " czekoladowym "

Czas przygotowania: 60 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Kaloryczność: 100 kcal
Ilość porcji: 20
Składniki

Ciasto:
- mąka - 2 szklanki
- proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
- masło - 0,5 kostki
- cukier - 0,5 szklanki
- jajka - 2 szt
Masa budyniowa:
- mleko - 1 l
- budyń czekoladowy - 3 szt
Masa serowa:
- margaryna - 0,5 kostki
- serki homogenizowane np. Danio - ok. 600 g
- cukier - 0,5 szklanki
- jajka - 3 szt
- budyń śmietankowy - 1 op

Pyszne ciasto z serków homogenizowanych z dodatkiem czekoladowego budyniu.
Etapy przygotowania

Ciasto:
Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem , cukier , jajka i masło na gładkie ciasto.

Wykładamy na dużą blachę.

Masa budyniowa:
Budynie gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.

Gorące wylewamy na ciasto.

Masa serowa:
Białka ubijamy z odrobiną soli.

Margarynę ucieramy z cukrem.

Stale ucierając dodajemy żółtka i serki homogenizowane.

Dodajemy budyń śmietankowy a na samym końcu ubitą pianę z białek.

Delikatnie wszystko mieszamy.

Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu.

Pieczemy około 40 minut w 160C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation