Kuchnia

omom

siostry bukowskie.: So just call me whenever your lonely .

Nadziewana papryka

Czego potrzebujemy?

cztery duże papryki
500 g piersi z kurczaka
miska świeżego szpinaku
dwa woreczki ryżu
żółty ser
dwa ząbki czosnku
bazylia
sól, pieprz

Jak to zrobić?
1. Odcinamy górę papryki i wykrawamy środek.
2. Kawałki kurczaka podsmażamy na patelni ze szpinakiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy czosnek,
3. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu ;)
4. Ugotowany ryż, podsmażonego kurczaka, szpinak i ser żółty mieszamy w dużej misce. Dodajemy świeżej posiekanej bazylii.
5. Napełniamy farszem nasze papryczki.
6. Pieczemy przez ok. 10 minut (do roztopienia się sera i zarumienienia papryki) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation