Kuchnia

Pasztety, pasty, pieczenie ...

Pasta z jajkiem, awokado i tuńczykiem - Proste i Smaczne Przepisy

Pasta z jajkiem, awokado i tuńczykiem
(2 porcje)
Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo, schłodzone
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 dojrzałe awokado
3 łyżki posiekanego szczypiorku,
majonez
musztarda Dijon
sól i pieprz
sok z cytryny (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Przekrój awokado na pół, wyjmij pestkę i łyżeczką wyskrob miękki miąższ. Skrop go sokiem z cytryny zapobiec ciemnieniu.
W pojemniku blendera zmiksuj żółtka, tuńczyka i awokado (lub po prostu zgnieść go widelcem). Białka jajek zetrzyj na grubej tarce lub zwyczajnie posiekaj.
Wymieszaj mieszankę tuńczykową z białkami i szczypiorkiem, po czym wmieszaj majonez i musztardę wedle uznania, a następnie dopraw solą i pieprzem (zacznij od łyżeczki majonezu i połowy łyżeczki musztardy, a następnie dodawaj więcej zgodnie z własnymi preferencjami smakowymi).
Posmaruj pastą grzanki i podawaj.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation