Kuchnia

Nigella

Przepisy Nigelli Lawson - Nigella Ucztuje: ODCINEK12 - NA ZDROWIE - SAŁATKA ZE SZPINAKU, AWOKADO I PESTEK DYNI z dodatkiem łososia
10 szklanek umytych liści szpinaku
½ szklanki pestek z dyni
2 średniej wielkości awokado
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
1 limonka, skórka i sok
½ łyżeczki soli

Liście szpinaku i pestki włóż do dużej miski.

Przetnij awokado na pół i wyciągnij pestkę. Łyżką wyciągnij miąższ i wrzuć do liści szpinaku.

Zmieszaj oliwę i sok z limonki w małej misce. Dodaj sól i mieszaj, aż otrzymasz gładka miksturę.

Tym dressingiem polej sałatkę i używając rąk delikatnie wszystko wymieszaj. Uważaj, żeby nie zgnieść kawałków awokado.

Swietnie pasuje jako dodatek do plastrów wędzonego łososia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation