Sport i fitness

Fitness

Sałatka z młodego szpinaku i orzechów włoskich
6 dkg liści szpinaku
20 dkg sera pleśniowego błękitny lazur
20 dkg ciemnych winogron bez pestek
1 duże dojrzałe awokado
10 dkg orzechów włoskich łuskanych
2 łyżki miodu – najlepiej kwiatowego lub lipowego
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki suszonego oregano.
Z miodu, octu, oliwy z oliwek, przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku i oregano przygotowujemy sos winegret.

Do miski wkładamy pozostałe składniki. Liście szpinaku możemy porwać. Awokado kroimy w kostkę. Orzechy też możemy trochę pokroić. Ser pleśniowy także kroimy w kostkę. Wszystko polewamy sosem. Dokładnie mieszamy. Sałatka jest gotowa do jedzenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation