Kuchnia

Przepisy

Al's kitchen: Cukiniowe placuszki Chodakowskiej
Cukiniowe placuszki Chodakowskiej
czas przygotowania: 20-25 minut

Czego potrzebujesz na 2 porcje?
1 mała cukinia (200 g), starta na tarce o grubych oczkach
1/2 cebuli, starta na grubych oczkach
1 jajko
2 łyżki mąki
świeże zioła - ja użyłam bazylii, tymianki i oregano
2 ząbki czosnku, starte
sól, pieprz

oliwa do smażenia

Tzatziki
1 szkl jogurtu greckiego
1 mały ogórek, starty na grubej tarce
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
1/2 ząbku czosnku, starty

Co teraz?
1. Wymieszaj cukinię, cebulę, jajko, mąkę, zioła, czosnek i sól.
2. Smaż cienkie placki na rozgrzanej oliwie, jeżeli masz teflonową patelnie możesz smażyć je bez tłuszczu.
3. Wymieszaj składniki na sos.
4. Podawaj placuszki z sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation