Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Czekolada na gorąco

500ml mleka
4 łyżki kakao
szczypta soli
2 gałązki rozmarynu
2 łyżki miodu
½ łyżeczki cynamonu
½ łyżka skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej

Mleko wlać do rondelka odlewając 3 łyżki do szklanki. Dodać kakao, sól, gałązki rozmarynu, miód i cynamon.Cały czas mieszając zagotować. W szklance z mlekiem rozpuścić skrobię kukurydzianą i wlać ją do rondla z gorącą czekoladą. Gotować jeszcze minutę aż napój nieco zgęstnieje.Usunąć gałązki rozmarynu i wlać do szklanek. Udekorować kawałkami gorzkiej czekolady, gałązką rozmarynu lub kostkami kokosa. Podawać na ciepło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation