Kuchnia

LEKKIE AM

50 g mąki owsianej bezglutenowej
1 jajko
50 ml mleka kokosowego
1 płaska łyżka erytrolu (Vivio)
1 łyżeczka nasion chia (Vivio)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
garstka wypestkowanych czereśni (u mnie mrożone)

Przygotowanie:

Przełóż wszystkie składniki (oprócz czereśni) do miski i dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki.
Teraz dodaj pokrojone na pół czereśnie i delikatnie zamieszaj całą masą.
Patelnie mocno nagrzej, wylej porcje ciasta i smaż do momentu pojawienia się pęcherzyków. Następnie przewróć na druga stronę i smaż niecałą minutę.
Dodaj ulubione dodatki, u mnie masło z nerkowców i banan.

50 g mąki owsianej bezglutenowej
1 jajko
50 ml mleka kokosowego
1 płaska łyżka erytrolu (Vivio)
1 łyżeczka nasion chia (Vivio)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
garstka wypestkowanych czereśni (u mnie mrożone)

Przygotowanie:

Przełóż wszystkie składniki (oprócz czereśni) do miski i dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki.
Teraz dodaj pokrojone na pół czereśnie i delikatnie zamieszaj całą masą.
Patelnie mocno nagrzej, wylej porcje ciasta i smaż do momentu pojawienia się pęcherzyków. Następnie przewróć na druga stronę i smaż niecałą minutę.
Dodaj ulubione dodatki, u mnie masło z nerkowców i banan.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation