Kuchnia

Rewolucja na talerzu - przepisy

sznycle cielęce (albo pierś z kurczaka/indyka):


- 2 sznycle cielęce
- 1 ząbek czosnku
- 4 czubate łyżki gęstego jogurtu
- pół łyżeczki mielonego kuminu
- szczypta chilli w proszku
- sól i pieprz

na sałatę:
- mieszane sałaty
- kiełki słonecznika i lucerny
- pół ząbka czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- pół łyżeczki musztardy
- szczypta brązowego cukru
- sól i pieprz

Przygotować marynatę. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, chilli, kuminem, solą i pieprzem. Mięso delikatnie rozbić przez folię, pokroić w paski i zanurzyć w marynacie. Odstawić na minimum 2 godziny. Przygotować sos vinegrate. Do słoika wlać oliwę, sok z cytryny, musztardę, dodać cukier, wycisnąć ząbek czosnku, przyprawić solą i pieprzem. Słoik zakręcić i shakować aż do powstania gładkiej emulsji. Mięso smażyć na patelni grillowej. Mix sałat wymieszać z vinagratem, posypać kiełkami słonecznika i lucerny, na wierzchu ułożyć usmażone mięso.

porcja tradycyjnego kotleta schabowego 920 kcal, naszej wersji 380 kcal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation