Kuchnia

Desery

Klasyczne Brownie

Składniki:

115 g masła
225 deserowej czekolady
200 g drobnego cukru (może być brązowy)
3 jajka
80 g mąki
2 łyżki kakao
1/4 łyżeczki soli
180 g czekoladowych dropsy (lub pokrojonej na kawałki czekolady mlecznej)

Przygotowanie:

Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 10 minut do ostudzenia.
Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni. Kwadratową lub prostokątną formę wykładamy papierem do pieczenia.
Do masy czekoladowej dodajemy cukier, a następnie, po kolei, jajka. Delikatnie dosypujemy mąkę, kakao i sól. Dokładnie mieszamy. Na koniec wsypujemy czekoladowe dropsy lub kawałki mlecznej czekolady.
Masę wlewamy do formy i pieczemy 30-35 minut, aż ciasto zacznie odchodzić od boków formy. Poziom upieczenia możemy sprawdzić patyczkiem – brownie powinno być lekko miękkie w środku. Studzimy na kratce, wyjmujemy z formy i kroimy na kwadraty. Możemy podać je z dodatkową polewą czekoladową.

źródło: http://cookmagazine.pl/klasyczne-czekoladowe-brownie/2/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation