Kuchnia

stefanka i inne bez pieczenia

Malinowiec (bez pieczenia

Przepis na: Malinowiec (bez pieczenia)

Składniki:

Masa malinowa:
1 kg gęstego serka waniliowego homogenizowanego
4 łyżki cukru pudru
3 galaretki cytrynowe
400 ml gorącej wody
Galaretka:
2 galaretki malinowe lub truskawkowe
600 ml gorącej wody
600g malin
Dodatkowo:

większa paczka herbatników typu petitki
Wykonanie:

Spód blaszki (moja o wymiarach 18×28 cm) wykładamy herbatnikami.

Serki w temp. pokojowej (polecam je wyciągnąć godzinkę szybciej z lodówki).

Galaretki cytrynowe rozprowadzamy w gorącej wodzie, schładzamy do temperatury pokojowej. Następnie miksujemy z serkiem, dodajemy cukier puder, delikatnie mieszamy. Całość wkładamy do lodówki, kiedy będzie miała konsystencję gęstej śmietany wylewamy ją na herbatniki, wkładamy do lodówki, aby zgęstniała.

Gdy masa będzie już odpowiednio stężała, wtedy nakładamy drugą warstwę herbatników. Galaretki malinowe rozpuszczamy we wrzątku, schładzamy, kiedy zaczną tężeć, mieszamy je z malinami. Całość chłodzimy np. całą noc w lodówce. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation