Kuchnia

Kulinaria- dania jednogarnkowe

Duszona wieprzowina z młodą kapustą
Młoda kapusta z mięskiem- to brzmi pysznie, prawda? Gdy zaczęłam kroić kapustę i trzeć marchewkę przyszło mi do głowy, że to będzie podobne do bigosu. Jednak są tu dwa składniki, które wyróżniają je i czynią bardzo smaczna potrawą. Jest to ocet i kminek. Dzięki nim danie staje się wyraźne i smakowite.



Źródło + moje zmiany

Składniki:

4 kotlety wieprzowe
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
1 duża posiekana cebula
1 mała kapusta
1 duża marchew
1 posiekany ząbek czosnku
3/4 szklanki octu winnego
1 łyżeczka kminku

Rozgrzać olej, wrzucić pokrojone w kostkę mięso, przesmażyć. Dodać cebulę i czosnek następnie marchewkę i kapustę. Chwilę przesmażyć. Wlać ocet i i szklankę wody. Dodać kminek. Wymieszać i gotować aż wszystko będzie miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation