Kuchnia

MIĘSKA

PIERŚ Z KURCZAKA:
- 1 połówka piersi z kurczaka
- 8 suszonych pomidorów ( w oliwie)
- kilka umytych liści szpinaku
- 3 gałązki tymianku
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z zalewy po pomidorach
- sól, pieprz

Przygotować marynatę – posiekać i rozetrzeć z solą czosnek, dodać oliwę i sok z cytryny, wymieszać. Pierś naciąć wzdłuż tworząc w środku kieszonkę. Do kieszonki włożyć pomidory, szpinak i liście tymianku. Posmarować marynatą i odstawić na 15 minut. Ułożyć w koszyczku do gotowania na parze. Gotować na parze przez około 15 minut. Kroić w plastry i układać najlepiej na razowym pieczywie z dodatkiem kiełków i rukoli.

tradycyjna wędlina 40 kcal, nasza wersja 20 kcal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation