Kuchnia

Ciasto francuskie

Quiche z ratatują

Składniki:

gotowe ciasto francuskie - 300 gramów
Bulionetka Domowa Drobiowa
pomidory bez skórki - 500 gramów
zielona papryka - 3 sztuki
małe cukinie - 3 sztuki
bakłażan - 2 sztuki
ząbek czosnku - 2 sztuki
średnia cebula - 2 sztuki
ser mozzarella - 125 gramów
liść laurowy - 1 sztuka
świeży tymianek - 1 łyżka
natka pietruszki (posiekana) - 2 łyżki
świeża bazylia - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 60 mililitrów
oliwa z oliwek do wysmarowania formy


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Ciasto wyłóż do formy i piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Posiekaj pomidory, czosnek, cebulę. Pokrój w paski paprykę. Pokrój w plastry
cukinię. Bakłażany pokrój w kostkę.

2. Przygotuj ratatuję: w garnku na oliwie podsmaż cebulę, czosnek, bakłażana,
cukinie i paprykę.

3. Dodaj pomidory, tymianek i liść laurowy, dodaj Bulionetkę bulion drobiowy
Knorr.

4. Duś wszystko ok. 15 minut tak aby większość płynu odparowała.

5. Ratatuję wyłóż na upieczony spód ciasta, posyp mozarellą, natką, bazylią i
podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation