Design

Design

Dietetyczne Ciasto Czekoladowo Otrębowe (bez mąki)

NA 1 CIASTO ( mała keksówka)
2 szklanki otrębów owsianych
3 białka
4 łyżki fruktozy
2 łyżki kakao
1/2 szklanki mleka
1 opakowanie cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Zabawę zaczynamy od ubicie białek jaj z fruktozą i cukrem waniliowym na bardzo sztywna i gładka masę, następnie do piany dodajemy całą resztę składników ( idą święta, można spokojnie dodać przyprawę do piernika i mieć dietetyczny piernik bez mąki ) i dokładnie mieszamy za pomocą miksera. Wszystko przekładamy do formy.

Ciasto pieczemy do suchego patyczka, nie skłamię jeśli powiem Wam, że zajęło mi to 15 minut w temperaturze 230 stopni z grzałkami góra dól- ciasto błyskawica...

Placek jest niski, nie rośnie zbyt duży, ale jest mięciutki, z czasem robi się coraz suchszy, ale też smakuje ok.

100 gram - 188 kcal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation