Kuchnia

Grillowo

Szaszłyk tandori masala przepis

zaszłyk z grilla w indyjskim stylu

trudność: łatwe
czas: powyżej 60 min

Szaszłyk tandori masala - SKŁADNIKI:
2 filety kurczaka
3 ziemniaki
7 pieczarek
1 zielona papryka
1/2 szklanki zsiadłego mleka
1.5 łyżki przyprawy tandori masala
Szaszłyk tandori masala - PRZYGOTOWANIE:
Filety płuczę i kroję w kostkę. przekładam do miseczki. Zalewam zsiadłym mlekiem i zasypuję przyprawą tandori masala. Odstawiam do lodówki. Najlepiej na całą noc, a przynajmniej na 2-3 godziny. Ziemniaki obieram, kroję na połówki. 10 minut gotuję je w parowarze. Paprykę myję i kroję na małe kawałki. To samo robię z pieczarkami. na patyczki do szaszłyków nadziewam: ziemniaka (te po podgotowaniu przekrawam jeszcze na mniejsze kawałki), paprykę, pieczarkę, kurczaka itd. Z podanych składników wychodzi 8 szaszłyków. Przygotowane szaszłyki układam na grillu i piekę ok 15 - 20 minut. Używam grilla elektrycznego i nastawiam średnią temperaturę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation