Kuchnia

kulinaria

Pierś indycza z grilla

Składniki:
400 g piersi indyka
200 g wędzonego boczku
2 cebule
4 ząbki czosnku
po 4 łyżki sosu sojowego, miodu, octu winnego
przyprawa do grilla np: vegeta
200 g pieczarek
sól i pieprz

Pierś indyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na większe kawałki, a każdy z nich lekko zbijamy tłuczkiem, boczek tniemy na cienkie paseczki.

W misce mieszamy miód, ocet, sos sojowy i zmiażdżony czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla.
Do marynaty wrzucamy mięso, mieszamy, by marynata dokładnie pokryła kawałki indyka, odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny.

Cebule obieramy i drobno siekamy, lekko przesmażamy, dodajemy umyte i pokrojone pieczarki i całość smażymy.

Na każdym płacie mięsa układamy nieco farszu, posypujemy pietruszką, zwijamy, owijamy plasterkiem boczku i grillujemy. Podajemy z sałatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation