Inne

owsianka...

z burakiem

3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki płatków ryżowych
2 łyżki mieszanki otrębowej
1 łyżka siemienia lnianego i lnu mielonego
2 łyżki wiórków kokosowych
1 pieczony burak
1 łyżka owoców morwy białej
200 ml mleka kokosowego
2 łyżeczki cukru pudru
sól
mleko
Przygotowanie

Burak ścieram na tarce o drobnych oczkach, podgrzewam na patelni.
Płatki, otręby, len, morwę i wiórki mieszam. Słodzę, solę i zalewam mlekiem /kokosowym i krowim/. Gotuję. Dolewam mleko według potrzeb /dolewamy do uzyskania ulubionej konsystencji/.
Jak owsianka zacznie bulgotać i gęstnieć, maksymalnie zmniejszam moc palnika, dodaję burak i czekam. Kilka minut. Przelewam zawartość do naczynia. Posypuję wiórkami i suszonym kokosem.
smaker.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation