Kuchnia

przepisy

Składniki (dla 3 osób):

ciasto na pierogi z połowy porcji
1 cebula
200 g mięsa mielonego
przyprawa do mięsa mielonego
pieprz
kucharek
czosnek granulowany
natka pietruszki
olej do smażenia


Wykonanie:

Przygotować farsz. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Rozgrzać trochę oleju na patelni, cebulę zrumienić. Po czym dodać mięso mielone, wymieszać, podsmażyć całość. Oprószyć przyprawą do mięsa mielonego, pieprzem, kucharkiem i czosnkiem granulowanym do smaku. Następnie zdjąć z ognia, posypać natką pietruszki, wymieszać i odstawić do wystudzenia.

W między czasie wyrobić ciasto na pierogi. Blat oprószyć mąką, ciasto rozwałkować i wycinać szklanką o szerszej średnicy koła. Nadziewać przygotowanym farszem i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia*.

Propozycja podania: Zeszklić na oleju cebulę pokrojoną w kostkę i polewać gotowe pierogi.

*do garnka z wodą można wlać kilka kropel oleju

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation