Kuchnia

Przepisy

Kokosowe babeczki Raffaello

1,5 szkl mąki
1 szkl cukru
1 szkl wiórków kokosowych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
obrane migdały
1 szkl mleczka kokosowego
100 ml roztopionego masła
1 jajko

Krem:
200 ml kremówki
3 łyżki nutelli
wiórki kokosowe
pralinki raffaello

Osobno wymieszać składniki mokre, osobno składniki suche następnie wszystko razem. Ciasto przelać do foremek wyłożonych papilotkami do 1/3 obj. Do każdej babeczki włożyć po 1 migdale. Piec w 180°C przez 15 min. Przygotować krem. Ubić śmietanę na sztywno. Dodać nutellę i wymieszać, miksować na małych obrotach. Schłodzić. Udekorować kremem przy pomocy rękawa cukierniczego i końcówki w kształcie gwiazdki. Posypać wiórkami kokosowymi i pralinkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation