Kuchnia

szamka

moje pasje:
Składniki:

1-2 brokuły (w zależności od wielkości)
250g sera feta
1 puszka kukurydzy konserwowej
2 łyżki pestek słonecznika
2 łyżki pestek dyni
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka masła
2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
sól, pieprz


Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na parze. Wystudzić. Z majonezu, śmietany, czosnku zrobić sos czosnkowy i doprawić solą i pieprzem. Słonecznik i dynię wrzucić na rozgrzane masło i zezłocić (można też uprażyć bez masła na suchej patelni). Brokuły wyłożyc na półmisek. Posypać kukurydzą, na to pokrojony ser feta w kosteczke. Całość polać sosem czosnkowym i posypać uprażonymi ziarnami.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation